Skip to main content

Een grotere werkelijkheid

Ieder zoekt naar manieren om nieuwe aspecten in zichzelf tot leven te wekken.

Een natuurlijke drang tot vernieuwing, verandering en ervaring.

Maar wat jij wilt met je menselijke aard kan afwijken van wat je vanuit bezieling wenst en nodig hebt om te groeien. Dus gaat het er veeleer om de weg van je hart te volgen.

Je hart spreekt volgens de taal van je ziel.

Liefdevol en met respect voor het leven. Bij tegenslag of als het weer eens niet gaat volgens jouw plan, wees dan vooral goed voor jezelf. Zie het niet als falen, maar als een bezinningsmoment. Bezinning op de weg van je hart. Dan creëer je een leven vanuit liefde en innerlijke wijsheid en dat geeft de sprankeling die je zoekt. Dat stimuleert de levenslust en maakt dat je tegen de stootjes van het leven kan. Dan blijf je staan als waaiend riet langs de winderige oever.

Blijf je afvragen waar je hart naar uitgaat.

Telkens weer. Doe dat door te voelen waar je blij van wordt. Door te voelen wat je mist, door te voelen wat past en wat niet. Telkens als je blijdschap en innerlijke vreugde voelt zit je op de goede weg. Dat is je kompas. Voel in het alledaagse, zak naar je buik en word gewaar van wat je beroert. Voel dat je een grotere werkelijkheid in je meedraagt: Het is juist dit besef van een grotere werkelijkheid en je verbinding ermee, wat overstijgend werkt. Vanwaaruit je inspiratie en antwoorden voelt opkomen.

Het doel hoeft niet te zijn dat je grensverleggend of vernieuwend bent. Het doel is plezier hebben in wat je doet en voelen dat het klopt, hier en nu, voor jou. In alle opzichten gaat het om die eenvoud. Juist complexiteit achterwege laten en de eenvoud blootleggen. Mensen hebben geen behoefte aan ingewikkelde theorieën.

Mensen hebben behoefte aan houvast in zichzelf.

En wat is dan beter dan de liefde in zichzelf ontdekken? En de universele liefde, als ook de liefde voor de ander. Het is allemaal van een en dezelfde bron en het gaat erom die bron in jezelf weer te ervaren. Je daarmee te verbinden en die door laten stralen in je leven van alledag. Dat daarmee onverwerkte zaken aan het licht komen is een logisch gevolg als je je innerlijk licht laat schijnen. Maar dat is precies de bedoeling van het transformeren op aarde: jezelf als mens en als liefdevol wezen te zien en ernaar te leven. Liefde voor alles wat is. Dat klinkt groots en dat is het ook, maar ondertussen vindt het plaats in de allerkleinste dingen.

Liefde houdt zich schuil in ogenschijnlijk onbeduidende dingen,die aards en spiritueel tegelijkertijd zijn.

Het gaat om liefde voor het leven. En daarmee ook liefde voor jezelf en een liefdevolle houding naar alles wat is. Het gaat gepaard met een diep gevoeld respect voor het leven... woorden schieten tekort en voldoen niet aan wat je als mens voelt in een ogenblik van geluk en vervulling.

Vervulling ligt in het vermogen bewust het leven in je op te nemen en het te drinken als nectar... omdat het zo heerlijk en voedend is. Omdat het zo rijk is aan ervaring, smaak en kleur. Die verrukking, die verwondering te voelen is een enorme rijkdom. Dat is wat je voelt en dat zorgt dat je buigt voor het leven en loslaat wat jij met je beperkte geest soms meent te moeten weten, sturen en controleren. Dat geeft de vrijheid die je zoekt.

Vertrouw het leven

Daarom: vertrouw de seizoenen, het natuurlijke, aardse ritme en weet dat je soms een tijd van inkeer en bezinning nodig hebt om weer opnieuw vrucht te dragen. Om vervolgens te oogsten. Verspreid je woord op jouw manier. Voel daarbij wat je verrijkt en blij maakt! Dat is je weg...

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.