Skip to main content

Kijk met de ogen van je ziel

Hoe kijk jij naar een situatie in je leven als die niet gaat zoals jij wenst? Als je verlangt naar het lichte en onbezorgde, maar in plaats daarvan juist vastloopt en in een gevoel van niet weten of zwaarte terechtkomt? Als je zoekt en zoekt en maar niet vindt…

Zoek niet. Het komt naar jou. Richt je blik op wat er in jou leeft nu. Het leven brengt jou naar een onderbelicht deel. Het wil gezien en ontdekt worden. Het hoort bij je en zal je meer compleet maken. Wees niet bang. Oppervlakkig gezien lijk je in een leegte of impasse te verkeren. Dat voelt mogelijk als falen. Maar wezenlijk beschouwd brengt je ziel je naar de plek waar je ogen geopend moeten worden. Geopend voor de kracht in jezelf. Als het leven in het teken heeft gestaan van aanpassing en je ware identiteit niet voldoende weerschijn vond, ben je blind voor een essentieel deel van je zelf. Zozeer ondergedompeld zijn in de wereld van een ander zorgt voor verlies van binding met je ware zelf. Een fase van bezinning brengt je terug naar je essentie. Naar de werkelijke kracht in jou. Je kunt daar weer aanspraak op maken, maar moet die wel herkennen, zien, voelen. Vol en compleet…

Kijk met de ogen van je ziel. En laat je beperkte blik op de werkelijkheid los.

Dit vraagt om een open en ontvankelijke staat van zijn. Het vraagt om vertrouwen en geloof in het leven om wat zich wil ontvouwen in jou. Vecht niet langer. Zoek niet langer naar oplossingen buiten je om. Ontvang het nieuwe onbekende wat geboren wil worden in jou. Soms gaat de loop van je leven gepaard met onbegrijpelijke omwegen en ontberingen en begrijp en herken je pas later, soms veel later, de wijsheid die erachter schuilt. Je hebt niet in de gaten hoe dicht je tegen de waarheid aanleunt… maar een bang deel kruist de armen en zet zich schrap tegen het onbekende. Toch zul je keer op keer ontdekken dat het onderbelichte stuk in jou je meer vertrouwd is, dan je je nu kunt voorstellen. Het is direct verbonden met je zielenenergie en laat van zich spreken in ogenblikken van stilte en helderheid. In momenten dat die energie mag stromen, omdat jij bewust of onbewust de controle loslaat. Het vraagt nu om toestemming van jou. Zodat de zielenenergie de weg naar de aarde vindt en jij aanspraak mag maken op dit verborgen, maar meest authentieke deel van je ziel: krachtig, origineel en oprecht! Stralend in jou als een fonkelende ster. Deze weg leidt je naar het verstoten deel van jou. Angst en aanpassing heeft je ervan weggehouden. Spanning en stress en een steeds verder weg raken van je kern is het gevolg. Het enige wat dit nu van je vraagt is een oordeelloze en ontvankelijke houding. En het loslaten van je kritische, controlerende gedachten ten aanzien van je werkelijkheid. Dan zal het leven zich in volle eenvoud en vanzelfsprekendheid aan je ontvouwen. Daar hoef je niet hard voor te werken. Maar het verlangt wel van jou om trouw te blijven aan ‘t stille weten dat het goed is. Je wordt uitgedaagd dit onderbelichte en verstoten stuk in jezelf weer in eigendom te nemen. Dit uitdagende proces laat zich niet forceren, maar vergt doorzettingsvermogen en vertrouwen. Het doet een beroep op de oerkracht in jou. Die kracht laat zich niet opzij zetten of van de wijs brengen. Laat je aangepaste deel daarom maar even voor wat het is, en kijk met bewuste blik en vol overgave naar dit gebeuren. Het zal het beste ingrediënt blijken voor vooruitgang en doorbreken van oude patronen. Eenmaal de weg vol ontbering afgelegd en er wacht daar het vuur van jouw ziel. Klaar om ontvangen te worden.

Betekent dit dat “heel” worden alleen door een “lijdensweg” gevonden kan worden?

Lijden is onlosmakelijk deel van het menselijk bestaan. Maar juist daarin ligt de keuzemogelijkheid om met liefde of vanuit angst deze weg te gaan. Vanuit liefde wordt rust, acceptatie en het vermogen tot ontvangen geboren. Angst geeft strijd en verzet. En vergroot het lijden. Soms is dit echter nodig om ogen te openen op weg naar eenheid. Lijden nodigt je uit toe te buigen naar de zwaarte en liefdevol te zorgen voor de pijn, zonder de neiging het te labelen als goed of fout. Hoe bestempel jij zwaarte, leegte of lijden? Want juist dit kleurt je beleving en beeld van de werkelijkheid en vernauwt of verruimt je blik al naargelang. Je wilt als mens vaak alleen het lichte, het licht. Accepteer de zwaarte en je ontvangt het licht. Het zelf geschapen dilemma in of/of denken creëert onnodig lijden en last. De rijkdom te leren zien achter zwaarte of leegte is de grootste winst. De ontmoeting met het leven in zijn totaliteit en je vermogen eenheid te beleven, te midden van alle tegenstrijdigheden. Als je de spreekwoordelijke twee kanten van de medaille als voorbeeld neemt, dan bestaat er een voor- en achterkant. Welke kant je wil zien? Voor of achter? Is de voorkant beter dan de achterkant? Zijn ze tegengesteld aan elkaar of vullen ze elkaar aan? Alleen de voorkant zien, laat de achterkant niet verdwijnen. Twee verschillende kanten binnen één geheel… De achterkant wordt mogelijk als negatief of onbelangrijk bestempeld, dus iets dat vermeden of bestreden moet worden. En juist dit mijden en strijden brengt frustratie en houdt je weg van de eenheid. De eenheid die het gevoel van rust en acceptatie geeft. Het leven reikt continue mogelijkheden aan om de medaille van verschillende kanten te bekijken en eenheid te ontdekken. Beschouw daarom allereerst je grondhouding ten aanzien van de verschillende kanten. Accepteer de weg die naar zwaarte leidt, want daar ligt een nieuw inzicht te wachten. Het inzicht wat helpt opnieuw te definiëren…wat helpt de eenheid te ervaren.

Stroom mee met de weg die je ziel jou toont.

Zij weet maar oordeelt niet en leidt je door aardse verstrikkingen en omwegen heen naar je bestemming. Juist in onherbergzame gebieden onderweg liggen kostbare schatten besloten, die vragen om ontdekt te worden. Schatten vol wijsheid. Het verlangen hiernaar geeft je kracht om te volharden. Het gaat nu niet om de gebaande paden, maar om het volgen van jouw unieke, nog niet betreden pad. Het brengt je naar dat deel wat nog geen recht van bestaan kreeg. Het laat zien dat je je potentieel alleen ten volle kan neerzetten als die gedragen wordt door de oerkracht in jou. Vergelijkbaar met de kracht die een vrouw draagt bij het baren van haar kind. De oerkracht die weet wat te doen op het juiste moment: instinctief en natuurlijk, zacht en krachtig tegelijkertijd. Die kracht wil zich openbaren in jou en zal ongekende levenslust en bevlogenheid brengen.

 

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.