Skip to main content

Informatie

Iedereen krijgt te maken met de onvoorspelbaarheid van het leven: veranderingen, tegenslag en lastige situaties. Met moeilijke gedachten en emoties. Je weet dat het erbij hoort, maar het kan erg beperken en je soms danig in de greep houden. Vaak leer je juist hier het meest van, maar het is moeilijk helderheid en richting te ervaren als er 'veel water in beroering' is, je teveel stress ervaart of als je hoofd overuren draait. Bureau Hartwerk helpt je rust, vertrouwen en een gevoel van eenvoud terug te vinden en om te gaan met moeilijke situaties, emoties en gedachten. Van klacht naar veerkracht!

Een sessie begint met een kennismaking waarin jij je vragen of problemen kunt voorleggen. Ik help je inzicht en helderheid terug te krijgen en je bewust te maken van je mogelijkheden en kwaliteiten. Maar ook twijfels en valkuilen komen aan bod. Samen kijken we vervolgens naar de manier waarop jij opnieuw leert vertrouwen op eigen kracht en wijsheid. Om zo weer met plezier en vertrouwen verder te kunnen gaan op jouw pad.

Blijf je afvragen waar je hart naar uitgaat. Telkens weer. Doe dat door te voelen waar je blij van wordt. Door te voelen wat je mist, door te voelen wat past en wat niet. Telkens als je blijdschap en innerlijke vreugde voelt zit je op de goede weg. 

Doorgaans ga ik uit van 5-8 sessies waarin we stap voor stap tot de kern komen. Ieder mens is echter hierin uniek, dus geef ik coaching en counseling op maat. Soms zijn een paar sessies voor de een voldoende voor het moment, terwijl een ander om meer uitgebreide coaching en counseling vraagt.  

Ben je vanuit het verleden bekend met (ernstige) psychiatrische klachten en heb je daar ook nu last van dan adviseer ik je contact op te nemen met je huisarts en een doorverwijzing te vragen voor specialistische GGZ.

Een sessie duurt doorgaans 1 uur (80 euro) of anderhalf uur (110 euro).

Vergoeding uit aanvullende zorgverzekering

Psychosociale therapie komt bij een groeiend aantal verzekeringen in aanmerking voor vergoeding (deels) uit het aanvullende pakket. Zie hiervoor ook de lijst van vergoedingen zorgverzekeraars bij de LVPW. Omdat psychosociale therapie in de aanvullende pakketverzekering zit, hoef je géén eigen risico te betalen. Er is geen wachtlijst en geen verwijzing van de huisarts nodig.

Als Registertherapeut van LVPW val ik onder tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)