Skip to main content

Een nieuwe liefdevolle kijk op jezelf

Kies jij voor de beste versie van jezelf?

Uit je vertrouwde rol stappen, je ware gezicht tonen en leven volgens je oorspronkelijke natuur zijn nog steeds geen vanzelfsprekende aangelegenheden voor veel mensen. Niet iedereen reageert bevestigend op je als je je ontdoet van je oude rol of oude manieren. Dat kan zeer doen en je uit balans brengen. Het kan je doen terugdeinzen en weer laten vervallen in oude patronen van fatsoen en aanpassing. Ieder projecteert in meer of mindere mate zijn ideeën, oordelen en overtuigingen op iets of iemand buiten zichzelf. Jij dus ook. Het licht en het zicht reikt niet altijd verder dan eigen projecties op de buitenwereld. Blijf vooral dicht bij jezelf en jouw voornemen om in liefdevolle oprechtheid jezelf te zien en te laten zien.

Zie en voel wat in je leeft, wat je van binnen beleeft en ervaart. Ook al is het een product van jouw eigen inkleuring: het is van jou en zegt veel over de manier waarop je de werkelijkheid ervaart. Durf dieper af te dalen in jezelf. Durf het gekwetste deel in jou te ontmoeten. Dat deel wat de werkelijkheid vertroebelt en verkleurt. Voel hoeveel reserve daaruit voortkomt. Reserve in de vorm van stagnatie, angst en weerstand. Hoor jij de stem van weerstand spreken, in gedachten of hardop? Hoor je wat het jou zegt? Voel je wat het met je doet? Met je lichaam? Voel waar je lijf of je spieren samentrekken bij het aanhoren van die negatieve stem. Ervaar de directe invloed op je emoties. Hoe ze je uit balans brengen en verder weg trekken van de kalmte en de kracht in jezelf. Het maakt terneergeslagen en gespannen. Het blokkeert de natuurlijke stroom in jou. Een onmiddellijke neiging ontstaat om die weerstand te bestrijden.

Zet eerst een stap terug. Wees de toeschouwer van deze innerlijke belevingen.

Kijk met een liefdevol oog naar het emotionele geharrewar en de weerstand in jezelf. Zie het aan. Voel waar de weerstand zit in je lichaam. Stel je voor dat die weerstand voor je geestesoog verschijnt in de vorm van een gestalte. Hoe ziet het eruit? Wat wil het jou zeggen? Maak contact en reik het de hand. Straal je liefde uit en kijk wat er gebeurt. Zet de gestalte in het licht. Daarmee accepteer je de aanwezigheid van weerstand in jezelf. Geboren uit onbegrip en gevoed door wantrouwen. Wees niet bang en oordeel er niet over.

Kies ervoor vanuit het meest lichte, liefdevolle goud in jou te kijken. Je bent bezig dit goud in jezelf te ontdekken. Het meest zuivere oorspronkelijke deel van jou vol wijsheid, levenslust en potentie. De tijd van zelfreflectie en inkeer biedt je de kans om dit goud te integreren in je dagelijkse leven. Het legt donkere stukken bloot en beschijnt het met zijn gouden stralen. Het verbindt jou met de mensen en de wereld om je heen. Het zorgt dat jij de beste versie van jezelf kunt neerzetten in de wereld. Dat maakt vrij en blij. Dit te zien, te voelen, te horen en te beleven tot in de finesse, tot in het kleinste meest onbeduidend lijkende detail van jouw leven. Dat is waar het om gaat. Wees je bewust dat je kunt kiezen hiervoor. Als jij werkelijk gewaar wordt van de magie en de kracht van dit meest liefdevolle deel in jou in het gewone dagelijkse leven, zul je steeds meer verlangen om dit te zijn.

Zie de pioniersrol die je vervult. Het bewuste verlangen om jouw licht, jouw bezieling de wereld in te laten stromen. Schat je ware aard op waarde. Zie het als een natuurlijk gegeven; goddelijk en alledaags tegelijk. Het is een uitdaging om het te zien en je eraan te verbinden. Zonder je groter of kleiner, meer of minder te voelen dan een ander. Het maakt je niet beter of slechter: Het is goed. Het is wie je bent. Maak er een kunst van om je stevig te verankeren in jezelf. Moedig jezelf aan en spreek jezelf toe. Je bent goed zoals je bent, je hoeft je niet anders voor te doen. Accepteer dat er mensen zijn die je niet helemaal zien of begrijpen. Dat mag.

Laat ieder zijn eigen weg volgen en laat je oordeel erover los.

Ieder worstelt bewust of onbewust met de manifestatie van zichzelf. Niet altijd zichtbaar, maar het is er wel. Eer je authentieke, meest liefdevolle zelf....degene die je écht bent, voorbij alle rollen die je speelt. Je zult anderen inspireren als je durft te zijn wie je bent. Stroom mee met de rivier van jouw ziel die je brengt bij je oorsprong. Los van alles wat je als mens hebt neergezet is dit de bron van creativiteit en kracht. Ga doen waarvoor je gekomen bent. Laat je stem spreken, laat je ogen stralen, laat je hart liefde geven en ontvangen, vertrouw weer op je innerlijke wijsheid.

Het is tijd écht te gaan leven. Het is tijd voor een nieuwe liefdevolle kijk...

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.