Skip to main content

Jij moet het doen!

Elke verandering begint bij een eerste stap. Je werkelijkheid verandert als jij verandert. Verandering, ingegeven door bezieling, roep om zingeving ofwel het verlangen van de ziel, om te ontwikkelen en ervaring op te doen. Om in vrijheid te zijn wie je bent. Maar jij moet ja zeggen en de eerste stap zetten!

Soms wil je verlangen de tijd inhalen

Je verlangen loopt sneller dan het tikken van de aardse klok. Geef je over aan de stroom van je leven, het ontvouwt zich vanzelf. Volg de stroom, de wijsheid van je innerlijke weten. Het weten gevoed door je ziel. Tijd doet zijn werk. Uiterlijk is nog niets te zien, maar onderhuids vindt het leven zijn weg. Vertrouw daarop. Zaadjes vol verlangen ontpoppen, wortels schieten uit en nieuw leven piept boven de grond uit. Je zult je verbazen, zo gemakkelijk als het gaat. Je zult op je hoofd krabben en je oude zelf glimlachend toegeven dat het teveel het leven heeft willen besturen. Het leven laat zich niet dwingen, zoals een rivier zich niet laat duwen. Je meent je te moeten vasthouden aan iets of iemand buiten jou om, maar je verliest zo meer en meer grip. Dan komt er een moment dat je vastloopt of met lege handen staat. Pas dan wordt je teruggeworpen op je ware kracht. Dan rest slechts het pad van overgave en vertrouwen op het leven zelf. Dan worden ogen geopend.

Soms word je naar een punt geleid wat eerst overwonnen dient te worden, voordat creatie vanuit je ziel zijn weg vindt. En brengen ervaringen in het leven je naar delen in jezelf die gezien en geheeld willen worden. Delen waar je nog te weinig weet van hebt en die juist bruikbaar zijn in het creëren en manifesteren. Dus liggen verlangen en uiteindelijke manifestatie verder van elkaar af in de tijd. Verder dan je zou willen. Het is deze weg die jou leidt naar je werkelijke zelf.

Alle meesterschap theorieën ten spijt die zeggen dat je het leven volledig zelf creëert en alles direct realiseerbaar is: het is maar ten dele waar. Het ware meesterschap is accepteren wat niet te veranderen valt. Accepteren dat je niet overal vat op hebt, hoe maakbaar het leven ook toeschijnt. Accepteren dat er een grotere kracht bestaat die jou wil dienen. En jou influistert dat je het niet allemaal zelf hoeft te bedenken en uitkristalliseren. Het is een proces wat niet afgedwongen kan worden. Maar jou, vanuit liefdevolle houding vol verwondering, leert openstaan voor het onbekende en leert luisteren naar je intuïtie in wat jou past en wat niet.

Zie meesterschap daarom als een samenspel van je ziel en je aardse persoonlijkheid. Je ziel brengt je op plaatsen die blootgelegd willen worden. Dit kan heel overweldigend zijn. Als het verlangen naar lichtheid en vreugde de boventoon voert is de automatische neiging om de nog donkere plaatsen te omzeilen. Maar het wil aangekeken worden. Met alle moeilijke en zware emoties die het teweegbrengt. Dan is het als mens een opgave om je geloof niet te verliezen. En te vertrouwen op wat het leven jou te zeggen heeft.

Vergeet vooral niet hoe moedig je bent

Dat jij dit proces aangaat en doorleeft, in een tijd waarin velen het liefst alles onder controle hebben en winst en succes de maatstaven zijn. Het leven voert je nu naar een bewustzijn waarin je je echte zelf ontmoet. Je echte zelf mag zijn. In alle eenvoud. Dat brengt je de vreugde en vervulling waar je hart naar verlangt en waar je energie van gaat stromen. Winst, succes en uiterlijke waardering kunnen een tijdelijk gevoel van bevrediging geven. Dat is niet verkeerd. Maar onherroepelijk kom je toch op een punt waarop je een dieper verlangen voelt naar echtheid en leven vanuit vrijheid, in plaats vanuit angst om tekorten. Veroordeel daarom niets en besef dat ieder zijn eigen unieke pad bewandelt. Dat elke ervaring je uitnodigt jezelf trouw te blijven.

Luister naar je intuïtie, je innerlijke stem: die zuivere stem die weet vanuit vertrouwen. De stem die ruimte en richting geeft, evenwicht en ontspanning. Het is niet afhankelijk van stemmingen. Als je contact maakt met je intuïtie sta je in contact met je ziel. Je ziel weet en dit stille weten brengt je blijdschap, inspiratie en rust. Herinner jezelf zoals je bent. Dat is wat je ziel, je zielsverlangen je wil vertellen.

Welk pad je ook loopt, of je zijwegen neemt of op een splitsing staat: hoor de roep van je ziel, voel waar je hart sneller klopt en wat je het meest raakt. En als het angst of weerstand oproept, neem die dan serieus. Neem de angst en de weerstand bij de hand en zorg ervoor als voor een kind.

Je hebt je te vaak in jezelf vergist, jezelf teveel druk opgelegd. Het is tijd jezelf nu te zien in al je glorie. Als je nu als je toekomstige zelf zou terugkijken op je leven...dan voel je dat dit van écht belang is.

Dus zet de eerste stap: Sta op en toon je ware gezicht.

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.