Skip to main content

Geloof jij dat je goed bent zoals je bent?

Geloof jij het echt?

Wie zegt volledig Ja tegen het leven...vanuit alle lagen van het mens zijn? Het Lager-zelf met alle negatieve karaktertrekken die het liefst onderdrukt worden? Het zogenaamde Masker-zelf dat zo goed geleerd heeft naar een ideaalbeeld te leven? Het Hoger-zelf die het allemaal begrijpt en de eenheid in alles herkent? Beschouw dit alles eens als de onafhankelijk waarnemer die je werkelijk bent....

Ergens leeft een Nee in jou. In ieder mens, hoe ontwikkeld dan ook, leeft een Nee.

Een Nee om de grootsheid van het leven zonder meer aan te nemen. Een Nee als gebrek aan vertrouwen om je over te geven aan de logica en onlogica van het leven. Want brengt de Ja je naar een lichter en plezieriger leven, vraag je je af? Ja zeggen is een Ja tegen alles wat is. Ook tegenslag, negativiteit, impasse. Je ego protesteert tegen zoveel overgave. Het kan niet zomaar vertrouwen op voorspiegelingen die niet op feiten of zekerheden berusten. Dus blijft het bij het vertrouwde. Terwijl je die stilstand eigenlijk niet wilt. Want je ziel verlangt van oorsprong naar dynamiek en vooruitgang. Het gaat om je bewustzijn erover. Ben je in staat je Nee te herkennen en te begrijpen? Laat jij je bepalen door de Nee in jou? Die niets meer is dan de angst om niet te voldoen, de angst voor verandering of angst voor je eigen kracht bijvoorbeeld? De Nee in jou accepteren is accepteren dat je niet volmaakt bent. En ook de weerstand in jezelf erkent. Dat maakt vrij. Strijden ertegen verkrampt en verstart. Je verliest veerkracht en je bent steeds minder bestand tegen veranderingen die het leven onherroepelijk met zich meebrengt.

Creëer je dan zelf een toestand van stilstand door Nee te zeggen tegen beweging en vooruitgang, al dan niet bewust?

Je beperkte kijk op het leven maakt dat je de gang van zaken al snel bestempelt als falen, als mislukken, als zinloos. Je vergeet dat je de beweging van buiten naar binnen maakt. Om je vanuit je hart te verbinden met hemel en aarde, het hogere en het lagere. De inspiratie die van bovenaf door jou heen naar de aarde wil stromen. De aarde die jou wil voorzien. Daar Ja tegen zeggen, daar in geloven. Eerlijk zijn naar jezelf en voelen waar weerstand leeft, waar je niet gelooft. Waarde hechten aan de inspiratie die tot je komt. In de vorm van weten dat het goed is: in stilte, in een bevrijdende gedachte, een lied, een geschenk. Het fluiten van de vogels in de morgen, de zon die schijnt in een bos vol groen. In de ogen van een geliefde of de hand van een kind. In gebed, gedicht of dagboek. Herken de inspiratie in het gewone, het alledaagse.... Alles wat vrij en natuurlijk in jou ontstaat en door je heen stroomt. En wat zaadjes vol licht en levensvreugde schenkt.

In jou leeft in meer of mindere mate een aangepast stuk. Een innerlijk kind dat onmiddellijke bevrediging van behoeftes verlangt. De behoefte om geliefd te zijn, succesvol en bemind. Een kind dat zich niet begrepen en gezien heeft gevoeld. Dit kind heeft het onvermogen van ouders en de wereld om zich heen uitgelegd als zelf niet goed genoeg zijn. Daar is ongeloof gevoed. Dit deel zegt Nee: het houdt het licht tegen, bang voor de kracht ervan. Zie wat werkelijk gebeurt. Op het moment dat een doorbraak nabij is en je de stap zet van overleven naar leven, van ongeloof naar geloof, treden oude, soms bewuste en vaak onbewuste patronen in werking. Patronen die een spiritueel en vrij leven in de weg staan. Een leven waarin je uniek en bijzonder bent, maar tegelijkertijd net als ieder ander. Twee tegengestelden tegelijkertijd: verbinden met jezelf als individu en verbinden met al wat is. Wat jou uniek maakt is het licht, het wonder dat leven heet, door jou heen te manifesteren. En eigenheid en eenheid te ontdekken in je leven.

Steeds meer mensen worden wakker.

Ze dragen een verlangen in hun hart en horen de roep om van de aarde een mooie, harmonieuze plek te maken. Zij geloven in een nieuwe wereld waarin plaats is voor authenticiteit, het licht wat op jouw unieke, oorspronkelijke wijze wil doorstralen. Licht als tijdloze wijsheid vol betekenis en zin. Het geloof in dit licht zorgt dat vernieuwing werkelijk voet aan de grond krijgt. Omdat het werkelijk vrij mag doorstromen naar de aarde. Het begint bij jou. Bij geloof in wie je bent. Door geloof in de Ja in jou, help je het nieuwe geboren te worden. Door de angst heen: de angst voor afwijzing, anders zijn of eenzaamheid. Want je ontmoet vervreemding op je pad. Dat is pijnlijk en werpt je terug op jezelf. Toch is dit de weg om je kracht terug te vinden. Komen tot vrijheid en erkenning van jezelf is zoveel meer vervullend dan afhankelijk te blijven van andermans goedkeuring.

Op dit moment in de tijd wordt het op de spits gedreven. De doodstrijd van het oude, van het ongeloof in jezelf. Het maakt moe, zo moe en uiteindelijk futloos en leeg. Tot je stopt met strijden en de harde schil van weerstand laat barsten. Ja zeggen tegen het licht is Ja zeggen tegen het leven. En tegen de nieuwe jij, die een stuk minder aangepast is, maar des te meer authentiek en oprecht.

Herken jij de Ja en de Nee in jezelf?

Zorg voor het deel in jou dat Nee zegt, dat ongelovig is en moeite heeft met de vernieuwing. Vertel het steeds opnieuw dat het goed is, dat het veilig is. Dat het mag... Alles staat of valt met geloof. Geloof in jezelf, geloof in de wereld. Je bent hier om het geloof in jezelf terug te vinden. Geloof dat je goed bent zoals je bent. Neem het ongeloof in jou mee aan de hand. Mee naar het land van jouw belofte. Waar jij de beste versie van jezelf kunt zijn. Stel je deze staat van vrijheid en vreugde voor en je hart gaat open. Het raakt je bron. Het laat je energie stromen zodat je de Ja in jezelf weer voelt. De Ja om te geloven in het goede van het leven. Het leven wat zoveel moois te brengen heeft, zoveel dat het je voorstelling te boven gaat.

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.