Skip to main content

Het leven wil veranderen.... Laat jij verandering toe?

We zijn gewend het leven zelf vorm te geven. Het hoort bij het mens zijn om te scheppen, te vormen op je eigen manier. Je hebt vooropgezette ideeën over hoe je je wereld vormgeeft.  Of je gaat mee in een wereld die niet de jouwe is. Omdat je nu eenmaal geleerd hebt hoe het hoort of zou moeten zijn. Daarin pas je je vaak nog aan en uit gewoonte blijf je dat doen. Maar durf jij vrij te zijn en de vorm los te laten? Om zo de weg vrij te maken en nieuwe vormen te vinden?

Laat jij verandering toe? Want het leven in jou wil groeien en bloeien. Aan jou de keuze om jezelf hierin tegemoet te komen. Niets blijft zoals het is: relaties, werk, omgeving….

Beperk jezelf niet door in een plaatje of in een vorm te willen passen. Laat de vorm los. Vorm ontvouwt zich vanzelf. Vertrouw en zie in de tijd hoe iets, vanuit het niets, groeit naar iets omvangrijk. Het volgt een natuurlijke, organische weg.

Er is een gedachte, een gevoel, een impuls vanuit de diepte.

Van waaruit ontstaan die? Vanuit je ziel… En je ziel is zo groots: dat kun je met je menselijke vermogens niet bevatten. Het omvat heden, verleden en toekomst. En alles bestaat tegelijkertijd. Vele levens komen samen, als naar het midden van een wiel. Daar bevindt zich pulserende energie. Daar ontspringt de impuls als een golf… als een rimpeling die zijn weg zoekt in de levens die jij leeft. Je kunt je niet voorstellen wat dit betekent en zal het af willen doen als verbeelding, als fantasie. Maar juist dat, die verbeeldingskracht is de grondslag, de grondstof voor creativiteit.  

Neem verbeeldingskracht serieus

Ontken of onderdruk daarom niet de opwellingen en prikkels die zich aandienen: via dromen, symbolen, muziek, kunst of ‘toevallige’ ontmoetingen die indruk maken. Hoe onbeduidend of klein het ook mag lijken… hoe groots de gevolgen kunnen zijn op stoffelijk niveau. Soms indirect of pas later zichtbaar in de tijd. Onderschat niet wat je voelt of denkt en innerlijk beleeft. In de sterren, in en om ons heen schuilt een levendige wereld die voor velen niet te zien, te horen en te voelen is. Maar die wereld is er wel en gaat vooraf aan alles wat zich wil manifesteren.

Durf af te dalen in je bewustzijn

Durf alles wat je aantreft serieus te nemen en voel hoe heel je wezen hier naar verlangt. Het leven is niet alleen een uitreiken naar buiten toe. Van tijd tot tijd roept je ziel je op en vraagt je binnenin te schouwen. Die steeds op en neer gaande beweging van inkeren en uitreiken vormt de hartenklop van je bestaan. Neem wat in jou leeft voor lief. Werkelijk voor lief. Ook de – in menselijke optiek – negatieve ideeën en beelden die in je leven. Ook die vragen om jouw aandacht. Ook die willen van binnen naar buiten bewegen.

Leg jezelf geen beperkingen op

Beperkingen in de vorm van schuld, schaamte of innerlijke oordelen. Je doet jezelf tekort. Laat alles bestaan in jou. Pas dan verliest het zijn destructieve kracht. Pas dan buigt het zich van lieverlee om naar creatie en levenskracht. Levenskracht bestaat niet alleen bij de gratie van positiviteit. Ook negativiteit mag zijn. Het leven heeft beide tegenpolen nodig om werkelijk te stromen. Om barrières van beperkingen te slechten en grenzen te openen of te verleggen.

Veroordeel daarom niets in jezelf

Maar neem de volledige verantwoordelijkheid voor dat wat nog ongezien is. Maar wel bestaansrecht heeft. Laat je aangeleerde menselijke maatstaven los en kijk ernaar met de ogen van een liefdevolle, wijze gids. Maak je los van reacties of oordelen van anderen, van de wereld. Maak jouw eigen keuze vanuit oprechtheid en zuivere intenties. En sta verandering toe….

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.