Skip to main content

Intuïtie

"Ontdekkingen hebben weinig met intellect te maken. Er is altijd een bewustzijnsprong, die je wat mij betreft intuïtie kunt noemen. De oplossing komt gewoon naar je toe en je weet niet hoe of waarom."
Albert Einstein

Steeds meer mensen verlangen ernaar te leven vanuit het hart. Het hart refereert in mijn optiek aan intuïtie: het stille weten, het varen op innerlijk kompas, vertrouwen op het hart als leidraad. Zonder daarbij de waarde van het verstand te verliezen. Iedereen beschikt over intuïtie. Vaak hoor je mensen zeggen: "Het voelt gewoon goed...het klopt gewoon". Als een soort weten, wat je niet altijd met je verstand kunt beredeneren. Intuïtie is wat anders dan het voelen van emoties. Emoties zijn vaak heftiger en kunnen je uit balans brengen. Intuïtie brengt evenwicht, vanuit een kalm weten. Het is niet afhankelijk van stemmingen. Als je contact maakt met je intuïtie sta je in contact met je ziel. Je ziel weet en dit stille weten brengt je blijdschap, inspiratie en rust. Kunst is intuïtie te onderscheiden van angst. Je lichaam is daarin behulpzaam: Is de toon dwingend, dreigend en geeft het spanning, dan spreekt de stem van angst. De stem van je ziel die via je intuïtie spreekt is zacht, geruststellend en geeft een gevoel van ruimte. Je lichaam voelt ontspannen en vaak voel je je ontroerd als je contact maakt met deze stem of dit gevoel.

Intuïtief afstemmen: In mijn eigen proces van innerlijke groei heb ik geleerd me op verschillende manieren af te stemmen op de ander. Vanuit ervaring en ontwikkeling kan ik de problemen die mensen ervaren binnen een breder kader plaatsen waardoor de problemen in een ander licht verschijnen, meer als een betekenisvolle uitdaging. Vanuit mijn intuïtieve kant voel ik vaak aan waarom iemand tegen bepaalde blokkades aanloopt en wat er nodig is om die (geleidelijk aan) op te lossen. Dit voelende of intuïtieve waarnemen is een steeds belangrijker deel van mijn werk geworden, dat me veel voldoening geeft. Soms manifesteert het zich in de vorm van (symbolische) beelden die ik zie, op andere momenten is het meer een voelend weten. Wat ik aan informatie ontvang langs innerlijke weg, kan als vertrekpunt of leidraad dienen voor ons gesprek. Het voelt voor mij alsof ik tijdens de afstemming met een ruimer en liefdevoller bewustzijn kan kijken naar het leven, een situatie of persoon. En het ontdoe van allerlei ruis en harde mentale waarheden. Ik hoop hiermee inzicht, vertrouwen en inspiratie aan te reiken, waardoor meer zelfbegrip en zelfwaardering ontstaat. Evenals een aanmoediging om zelf oplossingen te vinden. Het is altijd van belang om een intuïtieve afstemming zelf op waarde te schatten en via je intuïtie te voelen of die jouw innerlijk weten ondersteunt en bevestigt. Als dat zo is geeft dat vaak een zucht van verlichting, een gevoel van ontroering en verheldering: Het raken van de juiste snaar....

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.