Skip to main content

De weg van je bestemming

Soms vraag je je af waarom je een levensweg moet gaan, die je zo onbegrijpelijk toe kan schijnen. Je ontmoet als mens situaties in je leven waarop je geen enkele grip lijkt te hebben. Het zijn juist die situaties die je helpen bij de eenheid van het bestaan uit te komen. Eenheid als bestemming, vol bewustzijn en een alles doordringende liefde. Waar tegenstrijdigheden verenigd worden. En je een staat van zijn ontmoet die je helpt staande te blijven om de meest moeilijke situaties te hanteren.  

Wees stil... ook in tijden van onzekerheid. Wees gewoon stil en luister naar de stilte. Luister naar wat de stilte je brengt. Je hebt stilte nodig om bij jezelf uit te komen. Om stap voor stap de rollen en overlevingsmechanismen van je af te schudden en te komen tot de kern. Dat is je bestemming.  

Vaak ben je geneigd om een oordeel uit te spreken over jezelf of de ander.

Een mens die verstrikt zit in angst, emoties of chaos kan ogenschijnlijk zwak en kwetsbaar lijken, maar hoeft dat zeker niet te zijn. Eerder wakkert de chaos het verlangen aan naar eenheid en ware kracht. De kracht die draagt en helpt boven misère uit te stijgen. Weet dat het geen zin heeft te oordelen over de mate van zelfbewustzijn en ontwikkeling. Dat het niet gaat om worden, verbeteren, maar om te komen tot wie je bent. Daar te zijn en te weten: dit ben ik. Dit ben ik écht!

Je passeert op je weg de poort van het oude. Verwelkom het nieuwe. Leef vanuit dit nieuwe, het echte. Volg je hart. Daar waar het oplicht, daar waar het straalt, daar waar het stroomt. Daar spreekt de stem van je hart. 

Het woord bestemming lijkt bijna in tegenspraak met zichzelf. Bestemming komt voor als iets van de toekomst, maar het NU draagt de bestemming al in zich. Het ligt niet ver weg in de tijd. Bestemming is nu! Steeds weer kiezen in het nu voor het lichte, ondanks de duisternis die nu eenmaal bestaat op aarde. De weg is evengoed de bestemming. Elk moment opnieuw. Elk moment nodigt jou uit om je hart te volgen. Het spoor naar licht en leven. Soms loop je de weg van vele mogelijkheden en beland je op een dood spoor. Om vervolgens terug te komen bij je bestemming. Dood spoor lijkt verstoken van licht en leven, maar evengoed nodig om je aandacht op te richten. Het liefdevol te accepteren en er je levensadem opnieuw in te blazen. In de wetenschap dat het leven als vanzelf weer in beweging komt.  

De weg van het leven is geen geplaveide rechte weg, maar een reis vol keuzemogelijkheden en verrassingen.

Vergis je dus niet in de waarde en betekenis van alle keuzes die je maakt. Oordeel niet over goed of fout. Ze hebben je gebracht tot het punt waar je nu bent. Beter wel keuzes maken, dan geen keuze. Elke keuze geeft je een schat aan levenservaring. Je wordt steeds opnieuw aangemoedigd om uit de schemertoestand van onwetendheid en passiviteit te komen. Door vele lichtjes van inzicht en liefde die jou worden toegestuurd. Het is aan jou om ze op te vangen.

Het is tijd om nog meer kleur te geven aan wie je bent en je persoonlijke licht neer te zetten op aarde. In de wetenschap dat het goed is. Werkelijk vorm geven aan deze vernieuwing. Werkelijk de vernieuwing zijn. Je ziel wil jou omvatten en stralen van binnen en van buiten. De kracht van je ziel is sterk en onomstotelijk. Houd de stralen niet tegen. Vecht niet. De stralen willen zich een weg banen naar de aarde. Sta dit toe. Laat het licht zich een weg naar de aarde vinden. Laat het gebeuren, toe maar.  

Je bent klaar met je best doen. Je bent eraan toe je over te geven aan je ware natuur. Laat het gebeuren en wees in stilte je eigen bewonderaar. Als jij het niet bent voor jezelf, wie dan wel? Leef vanuit je ware intentie. Als de storm over is en de bui voorbijtrekt, wordt als vanzelf je ware intentie weer helder. Je ware intentie is puur zijn. Zijn wie je bent, in al je glorie.

Volg je intentie...

je zuivere motief en niet de aangeleerde trucjes die je ego je voorspiegelt. Je ware intentie is ontstaan vanuit vertrouwen en geloof in het goede, geloof in de eeuwige vernieuwing. Je ware intentie wordt gevoed vanuit het hart. Je hoeft het niet te verzinnen met je hoofd. Laat je hoofd dienend zijn en je hart leidend. Laat het spreken van geluk en zingen van plezier. Dat is de keuze die je kunt maken. Je hart reageert met pure blijdschap. Geef emoties de ruimte en wees er voor dat deel in jou wat het lastig heeft in de wereld van vandaag. Dat deel in jou wat niet alles snapt en wat bevroren is in de tijd. Geef het jouw warmte en het zal ontdooien.  

Bewandel je weg op een zo fijne en comfortabel mogelijke manier. Vraag je elke dag af wat goed is voor jou, waar je blij van wordt en warm voor loopt. Zodat je je realiseert wat je het liefst wilt ervaren in je leven. En die impulsen volgt die je vertellen wat waar is voor jou. Wat bij je hoort. Je bent hier en nu om jezelf gelukkig te maken. Ook in tijd van nood blijft dit van kracht. Je vraagt je soms af welk pad je moet gaan. Loop het pad wat jou het meest licht toeschijnt. Kome wat komt. Stel je open, verlang niet naar perfectie. Strijd niet maar maak van elke dag het beste, het mooiste. Steun jezelf met liefde en plezier.  

Verwelkom alles in jezelf. Laat het zijn, zonder oordeel.

Informeer gerust en vrijblijvend als je vragen hebt: 06-81425512 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.